Texels Kookboek - Goulash van zeepaling

Ingrediënten
50 gr spek 40 gr boter 2 uien 1 teentje knoflook
2 el rode paprika in fijne reepjes gesneden 1 blik tomatenpuree ¼ l visbouillon 1 el paprika
1 mp marjolijn 750 gr zeepaling 4 aardappelen 100 gr champignons

Hulpmiddelen
snijplank koksmes grote pan

Voorbereiding

De aardappelen koken en daarna in stukken snijden.

De spek, uitjes, knoflook fijn snijden. De rode paprika in fijne reepjes snijden.

De zeepaling in stukken van circa 2 cm snijden.

Bereiding

Bak het spek langzaam uit, voeg de boter toe en smoor daarin de ajuin en de knoflook.
Voeg de paprika toe, samen met de tomaten puree, de visbouillon en de kruiden. Doe de vis en de aardappelen in de pan, voeg de gesneden champignons toe en meng alles goed door elkaar. Laat ca 20 min stoven .

Bind het geheel indien nodig en voeg naar smaak peper en zout toe.

Serveertip

Opdienen met rijst of aardappelpuree.

Soort gerecht: hoofdgerecht Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Wijntip:

Eet smakelijk !!